Nieuwe kerk

Nieuwe Kerk

 

De Full Gospel Church van Mpeketoni is de grootste Protestantse Kerkgemeenschap in het gebied waar het ontwikkelingswerk verricht wordt.

De aanleiding van de bouw.
De kerk bloeit en elke week zitten er 3 uur lang minstens 700 mensen in de kerk. Binnen was er in het oude gebouw niet genoeg plaats voor iedereen en daarom zaten velen op het gras buiten en men had daarom van golfplaten een overkapping gemaakt. Het besluit werd genomen om een nieuwe en ook grotere kerk te gaan bouwen. De gemeenteleden werden daar nauw bij betrokken en er werd zeer veel aan zelfwerkzaamheid gedaan om de kosten te kunnen drukken. Het was duidelijk een meerjarenplan. De kerkdiensten zijn in Kenia veel bruisender dan in Nederland. Ik heb het vaak meegemaakt, dat het een feestvierende menigte is, die met volle overtuiging op zijn Afrikaans het geloof met hart, lichaam en ziel belijdt. 

Bouw en opening.
We deden al het werk met eigen Keniaans personeel waardoor er zeer effectief en kostenbesparend gewerkt kon worden. Er zijn 1.500 zitplaatsen in de prachtige kerk, die in de vorm van een kruis gebouwd is. De officiële opening vond plaats op 16 oktober 2005. Daarbij waren bezoekers uit Nederland aanwezig. Het was met 5.000 gasten een fantastisch en onvergetelijk feest. Die kregen allemaal een maaltijd aangeboden! De Full Gospel Church van Mpeketoni is de grootste Protestantse Kerkgemeenschap in het gebied waar het ontwikkelingswerk verricht wordt.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of bent u benieuwd hoe het gaat? Neem dan direct contact met ons op.