Vrijdag 28 juli 2023 op Tamani Junior School

28 juli 2023

Op vrijdag dragen de leerlingen geen uniform maar sportkleding, omdat ze vanaf 3 uur voetbal, volleybal, gymnastiek, basektbal enz... mogen spelen.
Dat kan weer, want de regentijd is bijna afgelopen en er valt nu af en toe een flinke bui.

Er is ook begonnen met groot onderhoud. Dat geld ook voor alle dieren in Tamani Gardens. De kinderen zijn er dol op.

Voor Keniaanse begrippen is Tamani een zeer moderne school. De beamer, laptop, en tv worden voor ontspanning en onderwijs, maar altijd met een educatief doel, gebruikt met Engelse ondertiteling, omdat dit goed voor de ontwikkeling van de leerlingen is. Op de foto is duidelijk te zien hoe groot de aandacht is. In dit geval: "We van be heroes" (Netflix).

Het is bekend dat de leerlingen goed verzorgd worden. Door de sterk gestegen voedselprijzen staat dit onder druk en we hopen, dat we er mee door kunnen gaan, omdat er veel kinderen met een lege maag naar school komen.

Gelukkig is het dit jaar een goede regentijd, zodat we waarschijnlijk op Farmers' Court, ons agrarisch project, goede oogsten kunnen behalen vanaf augustus, maar we moeten ook duur voedsel zoals bonen en aardappels van ver laten komen.

Elke dag voedsel voor 250 leerlingen, 20 leerkrachten en niet onderwijzend personeel en dan ook nog ongeveer 30-40 arbeiders op Farmers' Court, die allemaal tot de armsten behoren.

Meer weten?

Wilt u meer informatie, of bent u benieuwd hoe het gaat? Neem dan direct contact met ons op.